3.4.09

Kimi istiyorsun?

Sabah normal vaktinde kalkıp okula gidenle, saç fönlemek için erken kalkan ergen kız arasına mesafe koymak lazım. Boya çuvalına düşmüş gibi suratlar, güzelim ben diye bağıran, vücut hatlarını meydana çıkaran kıyafetler, maskelerine sahtelik üzerine sahtelik katan lensler…
Bunlar sadece gözle görülen örnekler. Özellikle ergen erkeğin tercihi bu yöndedir.
Özellikle saflıklarını kullanmaları, içten içe ne kadar zeki olduklarının göstergesidir. Yürürken salladıkları kalçaları, ortama görsel bir afrodizyak yayar. Ergen erkek, hormonları gereği bundan çok etkilenir. Davranışlarını değiştirir. Her zaman dibinde olup, o kalçalardan nasibini almak ister. Bu uğurda yapabileceği her şeyi yapıp, gerektiğinde şaklaban olur.

Peki bu ergen erkeğin zararları nelerdir?

İlk olarak, bu temeli oluşturabilecek erkekler, çocuk yaşlardan dengesiz, yalancı, ikiyüzlü ve tabir caizse nabza şerbet veren cinsten olurlar. Bunları tespit edip, arkadaş listenizden seleksiyon yoluyla ayırmanız gerekir. Aksi halde bu potansiyel kalp hırsızının istemli ya da istemsiz yaydığı libidodan siz de nasibinizi alırsınız. Keza kızlar ergenliğe erkeklerden önce girer.

Peki ya standart ergen kızımız ne yapar?

Standart ergen kız, lise çağlarına gelmeden evvel de dahil olmak üzere ergenliği boyunca standart bir insan olduğunu kabullenmez. Çünkü toplumdaki tabu, standartın başta belirtilen özelliklerde olduğu yönündedir. Zekasını kullanmayı bilmeyen dişi toplumda her zaman tercih edilendir. (bkz. Aptal sarışın) Öpüşmeyi, rekor kırmak için gerçekleştirmekse standart olarak kabul edilen ergen kız tipinde görülür. Aynı zamanda değişik fantezilerin üzerlerine uygulanmasına da müsaade eder.

Bu sayılan sebeplerden ötürü asıl standart ergen kız, onlarla aynı kefeye konmaktan pek hazzetmez. Hatta kendini özel hissetmek ister. Amacına ulaşamasa da hayatından memnun görünmeye çalışır. Facebook’ta yayınlanan yeni albümlere değil imrenmek, direk kıskanarak bakar ve yakın arkadaşına MSN yoluyla çemkirir. Peki ya bu adalet midir? Güzel(küfür sansürlemek için kullanılmış bir kelimedir.) olmadıkça ilgi çekilemez mi? Sadece güzellerin mi çevresinde tapınan insan grupları olabilir ? diye düşünür. Genellikle kızlardan oluşan arkadaş çevresiyle çok geç saatler olmamak koşuluyla sosyal bir hayat yaşar ve sokaktan geçen ‘güneş’leri görür.

Kimdir bu güneşler?
Güneşler, Kadıköy, Bağdat Caddesi ve İstiklal Caddesi gibi mekanlarda sıklık gösteren, 16-25 yaş arası yakışıklı&marjinal insan topluluklarıdır. Skating olsun, fotoğrafçılık olsun, müzisyenlik olsun çeşitli marjinal spor ve sanat alanlarında etkin rol alırlar.

Zararları nelerdir?
Güneşler, genel olarak baştaki kendini kalça ve göğüsleriyle ispatlamaya çalışan ergen kız tiplerinin etrafında dolandıklarından standart ergen kızın kıskançlık içgüdüsünü depreştirir. Bu güneşlerin; Mercan, Bora, Adem , Cem –vebirikinciad-, Aytaç gibi isimleri vardır. Güneşler, güzel kızların etrafında parlarlar ve güzel kızların daha çok göze çarpmasını sağlayarak Facebook’a giren ‘tanımsız’ ergen genç kızların çileden çıkmasına sebep olurlar! Asıl sinir bozan nokta, bu Ademlerin kimsenin sevgilisi olmayıp, kendini ispatlamaya çalışan kızın en yakın arkadaşı ayaklarında, tabir caizse yavşağın önde gideni olmasıdır. Gerekirse evine gider, mesajlara boğar, doğum günü gibi özel günleri unutmaz, hediyeler alır ve bilimum çeşit sürprizde bulunur. Her saniye çevresindeki kızlara onları ne kadar sevdiğini söylediği yetmezmiş gibi, onlar hakkında kötü düşünen ‘tanımsız’ ergen genci bu uğurda küfürlere boğar.
Sonuç olarak, herkes bir Adem ister. Ama bütün Âdemler, güzel kızların çevresindedir, koparamazsınız.
Başta saydığımız kalp hırsızı dengesiz genç artık potansiyel bir Ademe dönüşmüştür. Tanımsız gence işine gelince yakın davranıp işine gelmediği genel zamanda standart kızın çevresinde fink atar. Yani artık o, standartların Ademi olmuş; döngüye uyum sağlamıştır.
Bu beklenilenin dışında bir olay gibi görünse de, yadsınamaz bir gerçektir.
Şimdi siz standart bir ergenseniz ve elinizin altında potansiyel bir Adem varsa kıymetini bilin ve kimselere kaptırmayın.

‘O salak kız yüzünden beni sattın Mercan !’

‘Ona bir daha bir şey dersen seni öldürürüm Ayça, ne zaman seninle ilgilensem, bıraktığımda triplere başlıyosun! Çok çocukça davranıyorsun!’

Gibi diyaloglar yaşamayın. Yaşadığınızda küfretmek için çok geç olacak. İçinizden küfretmekse hiçbir işe yaramayacak.

Okuduğunuz için teşekkürler.
Dipnot: Bu yazı, gerçek yaşamdan kesitler sayesinde yazılmıştır.

1 yorum:

  1. zaten yorumlarımı söyledim dude.. tamamen yansıtmış
    muhteşem bi yazı ayrıca cok akıcı.

    YanıtlaSil